Kako pravilno koristiti noževe za rezanje od karbidnog valovitog papira?

1: Ispravan rad fiksiranja kružnih noževa od tvrdog metala na držač:

Uvjerite se da je rebrasto sječivo od tvrdog metala fiksirano stabilno, da ivica noža ne može ići lijevo ili desno ili skakati gore-dolje tokom rada.

2: Uređaj za oštrenje noževa:

Oštrenje noževa se može podesiti ručno ili prilagoditi.Materijal brusne ploče mora odgovarati odgovarajućim valovitim noževima za rezanje, kako bi se postiglo efikasno oštrenje, produžiti vijek trajanja alata

3: Uređaj za hlađenje alata: 

Budući da valoviti karton još uvijek ima određenu temperaturu kada se prenese na mašinu za sečenje, a trenje sa kartonom uzrokuje zagrijavanje oštrice valovite ploče za rezanje od volfram karbida. Kada temperatura poraste na određeni nivo.Utječe na oštrinu oštrice noža.Izrezivanje valovitog kartona je vrlo neugledno.Opremljen uređajem za hlađenje može efikasno poboljšati neugledni fenomen rezne ivice.

4: Izbjegavajte lijepljenje ljepila za noževe

Ljepilo koje se lijepi za noževe će povećati debljinu noževa, a karton će biti podložan nepravilnom trenju, što će uzrokovati nisku produktivnost i utjecati na vijek trajanja.Sljedeće tačke koje možete učiniti da spriječite ovaj fenomen:

a: Prikladno smanjite količinu ljepila na stroju za proizvodnju valovitog papira.

b: Provjerite da li je ljepilo naneseno na valoviti vrh.

c: Provjerite jesu li površina ljepila i linija ljepila preveliki.

d: Prikladno smanjite brzinu kretanja kartona, tako da se ljepilo može potpuno stvrdnuti.

5: Osnovna daska za rezanje:

Oštrica za rezanje mora biti ugrađena u srednji razmak osnovne daske za rezanje za rezanje kartona.U normalnim okolnostima, rezna ivica ne bi trebalo da ulazi u zazor dublje od 10 mm.

Kupite vrhunske valovite noževe za rezanje od profesionalnog proizvođača – Zweimentool!


Vrijeme objave: 23.08.2021